¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

Ludus Mundi Logo Texte

LUDUS MUNDI fou creat com a necessitat per canviar els paradigmes actuals i forjar un nou món. Un basat en el coneixement de la persona, l’ÈSSER i no en l’ensenyança del TENIR.

 

Objectius

La difusió, estudi, creació i ús dels jocs com a eina educativa i socialitzadora.
La millora de l’educació: a casa i als centre educatius; entenent que ha de transcendir els espais i s’ha de dur de forma orgànica, essent, per tant, un guiatge i un acompanyament i que a de contribuint a que cada persona pugui assolir les competències necessàries per socialitzar-se, però sobretot per a que pugui desenvolupar les seves capacitats personals i esdevenir un èsser feliç.

Filosofia

LUDUS MUNDI és un projecte que vol contribuir a la reflexió, el debat i, si s’escau, la implantació d’un nou paradigma educatiu.

Aquest nou paradigma educatiu parteix de la base de que cada ésser és únic i irrepetible, amb unes capacitats que poden contribuir a la millora del seu entorn. Aquestes capacitats de cada ésser s’han de respectar i s’han de potenciar. Per això considerem que, pedagògicament, s’ha d’apostar per una educació oberta, orgànica, pausada i lliure.

L’educació i l’ensenyament del futur s’han de construir a partir d’un pacte social entre professionals de l’ensenyament i institucions educatives, pares i la societat en general. Si un dels vèrtex d’aquest triangle no funciona l’equació educativa no funciona i les conseqüències són nefastes, com és evident i palpable a dia d’avui.

El nou paradigma educatiu, per tant, és fonamenta sobre el principi que les persones no són “recipients” buits que s’han d’omplir d’informació o peces d’una gran màquina econòmica, sinó que són éssers únics que s’han d’educar en valors i principis ètics, per a que en el futur esdevinguin persones responsables, respectuoses, solidàries, creatives, autònomes, crítiques i felices.

Per contribuir a aquest canvi de paradigma a LUDUS MUNDI volem posar el nostre gra de sorra. Nosaltres volem contribuir a través del JOC. Considerem que jugar és un acte humà fonamental, gràcies al qual la nostra espècie aprèn a conèixer les seves capacitats físiques i intel·lectuals. Però també és una eina poderosa per la reflexió i comprensió de les regles socials i culturals de l’entorn en el qual creixem. En concret, els jocs són una eina molt important per aprendre, desenvolupar i integrar moltes de les competències, habilitats i valors que necessitem per esdevenir éssers humans i membres actius de la nostra comunitat.

Per poder formalitzar els nostres principis i idees, oferim experiències lúdiques. Entenent que la millor manera d’actuar és oferint la possibilitat de que tothom pugui experimentar tots aquest valors i qualitats que ofereix el joc i el fet de jugar. Les nostres activitats pretenen que cadascú descobreixi, tot jugant, allò que necessita i tregui les seves qualitats.

SUBIR